Darth Vutrax, mračni Lord sa planete Urghalis, demonstriraće Silu i Slavu po drugi put na Zemlji, a o čemu smo nedavno pisali. Kako bi stvari dodatno zagrejao pred performans kakav se na našoj planeti retko viđa, Vutrax je snimio novi materijal koji ovom prilikom, a posredstvom KRV Produkcije, poklanja svim Zemljanima!

  Novi uradak Battlecruisers in Starlight sastoji se od efektnih intro i outro zapisa, između kojih su smeštena dva desetominutna komada. EP možete da preuzmete SA OVOG LINKA.

  Snimak, dakle, otvara intro „The Fall of Celni XIV“, u kojem je Vutrax još jednom oživeo uspomene na uništenje te planete od strane Urghališke imperijalne vojske. Podsetimo, ovaj Bard apokalipse snimio je i spot u ruševinama te devastirane planete.

  Pustoš, očaj te strava i užas, osete se u svakoj od 2,07 sekundi koliko ovaj intro traje, a zgodno za pomenuti je i to da su urghališke trupe trenutno raspoređene u Varpax Kvadrantu, gde je zabeleženo slično ponašanje lokalnog stanovništva, pa analitičari predviđaju da ćemo uskoro prisustvovati  scenariju koji je primenjen na Celni XIV. Kako ekskluzivno saznajemo, već nakon performansa na Zemlji, Vutrax će da se otisne u pravcu pomenutog kvadranta, gde će da zabavlja urghališku vojsku dok se bude približavao poslednji čas za tamošnje meštane. No, vratimo se mi na aktuelni EP…

  Darth Vutrax - Battlecruisers in Starlight

  Nakon introa, slede numere „Cosmic Demons Revelation“ i „Towards the Great Attractor“, svaka, kao što rekosmo, preko 10 minuta trajanja. Nema potrebe ni da pominjemo da je najjače Vutraxovo oružje oduvek bila sposobnost da kreira takve komade da, ma koliko uređaj sa kog konzumirate muziku prikazivao desetominutno trajanje, slušalac stekne utisak da je reč o barem 46 puta dužim numerama. Vreme je potpuno izobličeno i svi zakoni fizike momentalno prestaju da važe one sekunde kada pustite bilo koji Vutraxov uradak, a situacija nije ništa drugačija ni sa aktuelnim snimkom. Svi elementi zbog kojih ovog velikana istovremeno volimo i mrzimo prisutni su i na novom materijalu – arhaična muzika praćena neartikulisanim vriskovima, progresivno razmišljanje te struktura i aranžmani koji će na kolena da bace svakog muzičkog teoretičara. Darth je nezaustavljiv!

  Ovaj neverovatni EP zatvara obrada klasika „Oh, Urghalis (Jewel of the Universe)“ u emotivnom acoustic dark folk maniru. Naime, pomenutu pesmu u originalu izvodi po mnogima najveći urghališki umetnik iz Sedmog doba, Jorra „Babbax“ Insanis, koji je, kako kaže zvanična biografija, nastradao u Sedam plamenova Draksas Bra, tokom kontraverznog rituala Bistepax (danas zabranjen), a koji uključuje sedam devica, četiri joopew jarca, 23 patuljka iz sazveđa Axane te tri kilograma najfinijeg zbadža iz okoline Pojasa Weedar. Šta se tačno dešava tokom pomenutog rituala koji traje 27 nedelja, niko ne može sa sigurnošću da tvrdi, a čak i sveta knjiga Magabba nudi tek pokoju, uglavnom neproverenu i površnu informaciju.

  Produkciju i ovoga puta potpisuje mistični entitet Choopaka, dok su pojedini delovi snimani u čak 23 studija na 17 planeta, koliko ih je Vutrax posetio tokom proteklih meseci.

  Sve u svemu, Darth Vutrax je, očekivano, zadržao visok nivo, a ovaj snimak nesumnjivo će izazvati oduševljenje širom poznatog dela galaksije. KRV Produkcija vas poziva da nipošto ne propustite, kako ovaj EP, tako i predstojeći koncertni spektakl u Banjaluci. Dođite da zajedno stvaramo istoriju!

  Meet & Greet

  AKCIJA: Prvih pet fanova koji tačno odgovore na nagradno pitanje: „Koliko žena je potrebno da bi se zadovoljila seksualna glad Dartha Vutraxa za jedno veče?“ dobiće priliku da se lično upoznaju sa ovim umetnikom! Ne treba ni da pominjemo koliko je ovo jedinstvena prilika i čast koju ne dobijaju mnogi!

  Vaše odgovore šaljite na zvaničnu Facebook stranicu Lorda. Srećno svima!

  Prozbori koju na ovu temu

  Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.